Jak na osvětlení zrcadla při líčení i holení

Zpět do kategorie

Zrcadlo, zrcadlo, kdo je na světě nejkrásnější? Ten, kdo má správně osvětlené zrcadlo. A nezáleží, jestli řešíte zrcadlo do koupelny s osvětlením nebo zrcadlo u kosmetického stolečku. Pokud se u něj nanáší make-up a jiná líčidla nebo se u něj holíte, je potřeba mít zrcadlo správně osvětlené. Přesněji tedy mít správně osvětlenou osobu, která se do zrcadla dívá.

Už jste určitě aspoň tisíckrát slyšeli, že nejlepší je denní světlo, ale pojďme se zahledět do světa zrcadel s osvětlením trošku víc.

Jak se hezky nalíčit u zrcadla.
Foto © marvelmozhko, Pixabay, 2017

Jaké světlo se hodí k zrcadlu a proč

Bohužel nestačí jen tak jakékoliv osvětlení do koupelny nad zrcadlo. Úplně nejvěrnější barvy uvidí všechny dámy (i pánové), když se s nanášením make-upu a holením přesunou na denní světlo. Ne vždy se jim to ale podaří. Proto je pro denní líčení potřeba vybrat umělé osvětlení, které se dennímu světlu blíží co nejvíce.

Nejlepší je líčit se i holit se na denním světle.
Foto © StockSnap, Pixabay, 2017

Každésvětlo má jinou barvu. Ve fyzikálním světě se barvě světla říká teplota chromatičnosti a udává se v Kelvinech (K). Denní světlo má teplotu chromatičnosti = barvu = 5 000 až 12 000 Kelvinů. Za běžného poledne kolem 5 000 až 7 000 K.

Výběr světel k zrcadlu je rozhodující – soustřeďte se na barvu a CRI.
Foto © StockSnap, Pixabay, 2017

A aby to nebylo tak jednoduché každé umělé osvětlení jinak ovlivňuje naše vnímání barev ve srovnání s tím, jak je vidíme na normálním denním světle. Hodnota tohoto zkreslení CRI (Color Rendering Index) se udává v rozmezí 0 až 100. Přičemž 100 hodnota pro denní světlo. Čím vyšší je tedy index tím více budou barvy na umělém světle podobnější pohledu na denním světle. Hodnoty nad 80 CRI jsou pro osvětlení zrcadel v domácnostech tak akorát. Pokud byste chtěli mít něco extra, vybírejte světla nad 90 CRI, ale to už je spíš pro opravdové fajnšmekry.

Jakou teplotu barvy pro nasvícení make-up zrcadla:

  • k zrcadlu pro denní líčení vybírejte světla okolo 4 500 K a CRI nad 80
  • k zrcadlu pro noční líčení vybírejte světla okolo 2 700 K a CRI nad 80
  • zrcadlo s LED osvětlením je naprosto ideální

Doporučujeme produkty k zrcadlům:

Led pásky na holení i denní a noční líčení
LED pásky

LED pásek ve variantě denní bílá na denní líčení a holení »

LED pásek ve variantě teplá bílá na noční líčení »

Led žárovky na holení a denní i noční líčení
Led žárovka E14 ve variantě denní bílá na denní líčení » LED žárovka E27 ve variantě denní bílá na denní líčení »

LED žárovka E14 ve variantě teplá bílá na noční líčení »

LED žárovka E27 ve variantě teplá bílá na noční líčení »

Kde osvětlení umístit

Soustřeďte se, aby světlo osvětlovalo osobu, která před zrcadlem stojí, nikoliv zrcadlo. Možná se budete divit, ale toto je opravdu nejčastější chyba při osvětlení zrcadla.

Všichni jsme v zrcadle nejkrásnější, jen se musíme dobře nasvítit. Foto © marvelmozhko, Pixabay, 2017

Aby světlo „házelo” co nejméně stínů, doporučujeme ho umístit po stranách i ze shora. Stejně jako to dělají hollywoodské hvězdy.

Pokud si budete pořizovat osvětlení k zrcadlu, kdykoliv se na nás obraťte s jakýmkoliv dotazem.

Další tipy na osvětlení

lVšechny články blogu T-LED.cz

5 komentářů u „Jak na osvětlení zrcadla při líčení i holení“

  1. Dobrý den, prosím, do jaké výšky a kolik cm vedle kulatého zrcadla, umístit osvětlení? Nějaký tip na osvětlení?
    Děkuji

    1. Dobrý den,

      pokud máte nějaké fotografie zrcadla, které potřebujete osvětlit, pošlete nám ho prosím na náš email: info@t-led.cz ať máme lepší představu o Vaší realizaci. Děkujeme

      S pozdravem
      T-LED s.r.o.

  2. Dobrý den,

    chtěla bych si pořídit zrcadlo do koupelny s LED osvětlením. Zrcadlo nabízejí ve variantě teplá, studená a neutrální. Jakou variantu zvolit, aby bylo světlo co nejvíce přirozené pro každodenní líčení?

    Moc děkuji za odpověď 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.