Osvětlení šuplíků

Zpět do kategorie

LED osvětlení šuplíků

Chcete si osvětlit zásuvky pomocí LED pásků, ale nevíte jak na to? Připravili jsme pro vás jednoduchého průvodce.

Osvětlení kuchyňské linky

Co budete potřebovat na osvětlení šuplíků

Osvětlení zásuvek je ideální řešení například u kuchyňských linek nebo šatních skříní. Při otevření šuplíku se jednoduše rozsvítí světlo a snadno tak osvětlíte vnitřní prostor. Poradíme vám, které komponenty budete potřebovat a jak je snadno nainstalovat.

LED páskyProfilyČidloZdrojMáte jiný nápad?

LED pásky pro nasvícení šuplíků

V prostorách šuplíků není nutné používat příliš intenzivní světlo, takže doporučujeme LED pásky s příkonem 4,8W/metr. Při výběru LED pásků je také nutné ujasnit si, jaký odstín bílého světla požadujete. Záleží tedy jen na vás, zda se rozhodnete pro teplou bílou, denní bílou nebo studenou bílou. Nejběžnější typ odstínu je denní bílá.

12V, 4,8W/metr, 60LED/metr, LED pásky vnitřní, svítivost standart SQ

12V, 4,8W/metr, 60LED/metr, LED pásek 5m ECONOMY vnitřní

12V, 4,8W/metr, 60LED/metr, LED pásky zalité, svítivost standart SQ

12V, 12W/metr, 60LED/metr, LED pásky zalité, svítivost vysoká

Vhodné LED profily do šuplíků

LED pásky doporučujeme umístit do profilů, aby se neponičily při manipulaci s věcmi, které máte uvnitř šuplíku schované. Pokud nechcete, aby profily s LED páskami vystupovaly nad povrch stěn šuplíku, můžete je snadno zafrézovat. V takovém případě doporučujeme profil vestavný. Pokud se vám však takový zásah nechce provádět, můžete profily jednoduše nalepit.

Mini vestavný hliníkový profil V4 pro LED pásek, barva stříbrná

Nástěnný hliníkový profil Mikro-2 pro LED pásek, barva stříbrná

Nástěnný hliníkový profil Mikro-2 pro LED pásek, barva bronzová

Nástěnný hliníkový profil Mikro 2 pro LED pásek, barva černá

Doporučená čidla

Aby se LED pásek po otevření šuplíku rozsvítil, potřebujete k němu připojit čidlo. V tomto případě doporučujeme čidlo skříňové. To funguje na principu překážky před senzorem. Pokud se překážka odstraní, v tomto případě při otevření šuplíku, senzor zapne průchod napájení a ukončí jej ve chvíli, kdy šuplík opět zavřete.

Spínač skříňový a mávnutím s IR senzorem k zapnutí a vypnutí jakéhokoliv světelného či jiného zařízení a provozním napětím 9,5-30VDC

Spínač skříňový s IR senzorem pro skříně či zásuvky s vnitřním osvětlením k zapnutí a vypnutí jakéhokoliv světelného či jiného zařízení a provozním napětím 12-24VDC

Jaké zdroje pro osvětlení zásuvek?

Pro napájení čidla i pásků je nutné zajistit přívod 12V. Pro každý šuplík nemusíte kupovat zvlášť zdroj. Všechny šuplíky můžete bez problému zapojit do jednoho zdroje.

Zásuvkový zdroj se hojně využívá při osvětlování kuchyňské linky. Současně s ním je nutné také zakoupit DC konektor samice, vzhledem k tomu, že výstup na zdroji je samec.

U zdrojů obecně platí, že je nutné dodržet rezervu ve výkonu minimálně 20%.

Pro příklad:
Pásek SQ3-300 – 3 m vynásobíte výkonem pásku (4,8 W). Výsledkem je celková hodnota W na 3m pásku, ke které přičtete 20% rezervy.
3 m × 4,8 W = 14,4 W + 20% = 17,3 W
Pro pásek SQ3-300 je tedy vhodný 20W zdroj.

LED zdroj (trafo) pro LED pásky 12V 40W vnitřní

LED zdroj pro LED pásky, 12V 20W zalitý

LED zdroj pro LED pásky (trafo) 12V 36W zásuvkový

Zásuvka napájecí se svorkovnicí 2,1 x 5,5 mm

Máte jiný nápad na osvětlení?

Ale nevíte jak na něj? My vám pomůžeme! Máte svůj návrh, nevíte však jak ho technicky realizovat? Napište nám! Pomůžeme vám vytvořit vaše vysněné LED osvětlení.

1

Dostanete skvělý nápad
Ale nevíte, jak ho technicky zrealizovat

2

Popište nám váš nápad do kontaktního formuláře vpravo
Nechte nám na Vás kontakt, ať víme, kam zaslat odpověď.

3

Zdarma Vám poradíme s Vaším návrhem
Spolu s tím Vám zašleme i nabídku vhodných produktů.

4

Rozhodnete se, zda si koupíte naše produkty
Pokud Vám bude naše nabídka vyhovovat, vše si jednoduše objednáte.

5

Realizujete Váš nápad
Pošlete nám fotografii, jak se Vám povedla realizace osvětlení.

Položky označené * jsou povinné.

Vyplněním svého e-mailu a případně svého jména nám poskytujete vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho dotazu a k odpovědi na něj, kterou vám zašleme na zadaný e-mail. Současně budou předány poskytovateli systému evidence dotazů, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka pro odeslání komentáře k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.
lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.