LED osvětlení pokoje

LED světlo do pokoje: Jaké vybrat a proč?

Zpět do kategorie

Vybíráte nové osvětlení do pokoje, ať už do obývacího či dětského nebo jiné místnosti vašeho bytu? Zvolte LED světla, která přinášejí mnoho výhod a jsou dnes dostupná v mnoha variantách. V tomto článku si rozebereme, proč by právě LED osvětlení mohlo být tím pravým řešením pro váš pokoj.

Výhody LED osvětlení v pokojích

LED světla získala velkou popularitu v posledních letech, a to hlavně díky jejich mnoha výhodám:

Energetická účinnost a úspora

Jednou z největších výhod LED svítidel je jejich energetická účinnost. V průměru spotřebují o 80% méně energie ve srovnání s tradičními žárovkami. To znamená, že při stejném osvětlení můžete ušetřit na nákladech za elektřinu. Pokud jde o dlouhodobé osvětlení vašeho pokoje, LED světla jsou jasnou volbou pro ekologii i vaši peněženku.

 

 

Dlouhá životnost a spolehlivost

LED žárovky mají obvykle životnost mezi 15 000 a 50 000 hodinami, což je mnohem více než tradiční žárovky. Nemusíte je tedy tak často měnit, což vám ušetří čas i peníze. Díky moderní technologii jsou navíc méně náchylné k poškození a mají stabilní svítivost po celou dobu svého života.

Flexibilita designu a barevné teploty

Dnešní LED svítidla jsou dostupná v mnoha designech a barvách. Můžete si vybrat teplou bílou pro relaxační atmosféru, studenou bílou pro pracovní prostředí, nebo třeba barevné LED pásky pro party. LED světla jsou navíc univerzální i co do použití, existují stropní LED i nástěnná světla. Výběr interiérového LED osvětlení je opravdu široký a uspokojí i ty nejnáročnější požadavky.

Jak vybrat správné LED osvětlení pro váš pokoj

Výběr osvětlení do pokoje může být náročný, ale s našimi tipy to zvládnete hravě.

Základní tipy pro výběr LED světla

Velikost a tvar pokoje: Podle velikosti a tvaru vašeho pokoje si vyberte, kolik a jakých světel potřebujete. S výběrem počtu pomůže náš T-LED konfigurátor osvětlení

Účel osvětlení: Chcete obecné osvětlení, akcentní, nebo třeba čtecí světlo u postele? Podle toho si vyberte typ a intenzitu světla. LED pásky jsou primárně vhodné pro ambientní nasvícení místnosti, výkonné produkty nicméně osvítí i celou místnost. LED bodovky se hodí jako stropní svítidla, LED lampy jako dekorativní osvětlení. Zvolit můžete i světla s nastavením intenzity, díky čemuž můžete měnit atmosféru v pokoji.

Barevná teplota: Pro relaxaci doporučujeme tzv. teplou bílou, pro práci studenou bílou. Můžete si také pořídit tzv. stmívač a regulovat svítivost podle potřeby.

Jak na osvětlení domu? Vyberte si vhodné produkty

LED pásky, žárovky, nebo vestavná osvětlení: Co je pro vás nejlepší?

LED pásky jsou skvělé pro akcentní interiériové osvětlení, podsvícení nábytku nebo třeba osvětlení podložky. Výkonné produkty nicméně lze použít také jako hlavní osvětlení místnosti.

LED žárovky jsou univerzální a skvěle nahradí tradiční žárovky v lustru nebo stolní lampě.

Vestavná LED osvětlení jsou ideální pro moderní interiéry, kde chcete skrýt veškeré kabely a zajistit rovnoměrné osvětlení.

Díky moderní technologii a široké nabídce LED světel si můžete vytvořit přesně takovou atmosféru v pokoji, jakou si přejete. Ať už hledáte praktické řešení nebo chcete něco výjimečného, s LED osvětlením to zvládnete.

Závěr

LED svítidla přinášejí mnoho výhod pro osvětlení pokoje. Díky energetické účinnosti, dlouhé životnosti a širokému výběru designů a barev můžete mít osvětlení přesně podle svých představ. Doufáme, že vám tento článek pomohl se rozhodnout a přeje vám mnoho světlých chvil s vaším novým LED osvětlením. Nevíte si pořád rady, jaké je pro vás vhodné osvětlení? Využijte náš plánovač osvětlení nebo nás kontaktujte a my vám poradíme.

Časté dotazy o LED osvětlení interiérů

  • Jakou životnost mají LED žárovky?
    • Obvykle mezi 15 000 a 50 000 hodinami.
  • Můžu použít LED žárovku v tradiční lampě?
    • Ano, stačí si vybrat správnou patici.
  • Je svícení LED svítidlem bezpečné?
    • Ano, LED světla neobsahují žádné škodlivé látky a neprodukují UV záření.
  • Můžu stmívat světlo u všech LED žárovek?
    • Existují speciální LED žárovky vhodné pro možnost změny intenzity světla. Při nákupu se ujistěte, že je žárovka určená ke stmívání.
lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.