Budoucnost LED diod

Zpět do kategorie

Jsou malé, úsporné a mají delší životnost. Kde je tedy problém? Proč nemáme LED diody všude okolo nás?

Hlavním problémem byly vysoké pořizovací náklady. Jde však o novou technologii a v horizontu několika let lze očekávat postupné snižování ceny. Tento trend pravděpodobně dojde až na hranici nekonkurenceschopnosti úsporných zářivek v dnes standardně používaných typech osvětlení.

Stejné snižování cen postihlo v minulosti také zpočátku tak „drahé technologie“, jako jsou dnes například PC či mobilní telefony.

Kromě toho, že se LED diody staly již běžnou součástí zejména brzdových světel osobních automobilů, se ve stejném sektoru používají například i jako podsvícení displejů. A to není vše!

Nejnovějším trendem jsou potkávací LED světla pro denní svícení. Někteří výrobci již také nabízejí využití LED diod pro pouliční osvětlení. Jejich výhodou je nižší spotřeba elektrické energie, delší životnost oproti standardním typům osvětlení a snadná možnost regulace, při které se nemění barevné spektrum.

Přečtěte si také, jak ekonomické je LED osvětlení.

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.