Zásady pro LED osvětlení koupelny, které se vyplatí dodržovat

Zásady pro LED osvětlení koupelny, které se vyplatí dodržovat

Zpět do kategorie

Pro osvětlení koupelny platí jisté normy (ČSN 33 2000, především ČSN 33 2000-7-701), které je z hlediska bezpečnosti důležité dodržovat.

Všechna svítidla musí být odolná vůči stříkající vodě. Tuto odolnost určuje IP hodnota dané žárovky. Hodnota je určena dvěma číslicemi. První číslo určuje odolnost vůči prachu, druhé číslo určuje odolnost vůči vodě. Čím vyšší číslo, tím vyšší ochrana.

Ve vzdálenosti 0,6 m od sprchy nebo vany je vhodné použít žárovky s IP44, což je ochrana proti tělesům o průměru 1 mm a větším a ochrana proti stříkající vodě.

V těsné blízkosti prostoru vany nebo sprchového prostoru se nesmí nacházet žádné spínače ani zásuvky. Instalaci svítidel by měl provádět odborník.

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.