LED osvětlení balkonu

Jak na osvětlení terasy či balkonu?

Zpět do kategorie

Pokud doma máte terasu či balkon, pravděpodobně víte, že správné osvětlení je jejich důležitou součástí. Díky osvětlení terasy a balkonu si můžete užít letní večeře venku i po setmění. Venkovní osvětlení zároveň přidá k celkové estetice, vytváří příjemnou atmosféru a zvýrazňuje architektonické prvky exteriéru. Při výběru vhodného osvětlení terasy je důležité zaměřit se na různé možnosti venkovního osvětlení, důležitost IP krytí pro zajištění bezpečnosti a funkci osvětlení.

Možnosti osvětlení terasy a balkonu

Před výběrem konkrétního osvětlení pro terasu nebo balkon je nejdřív podstatné rozhodnout se, jaký typ osvětlení bude pro vás nejvhodnější. Existují různé druhy venkovního osvětlení a každý typ má své vlastní výhody i nevýhody. Mezi nejpoužívanější patří venkovní LED pásky nebo osvětlení na fasádu či stěnu. Je vhodné brát v úvahu celkový design terasy nebo balkonu a vybrat osvětlení, které do designu zapadne.

LED pásky

Venkovní LED pásky jsou skvělou volbou pro osvětlení terasy a balkonu. Jsou úsporné, snadno instalovatelné a nabízejí mnoho barevných možností. LED pásky můžete umístit například pod zábradlí nebo na okraj terasy. Důležité je dbát na bezpečnost a pořídit si LED pásky odolné vůči povětrnostním podmínkám, s minimálním krytím IP44. Případně lze umístit LED pásek do hliníkových profilů, kde máte na výběr i různé barevné možnosti profilů a IP krytí vyřešit právě použitým profilem.

Venkovní LED světla na fasádu

Fasádní osvětlení může být také vhodným řešením pro osvětlení terasy nebo balkonu. Je důležité umístit je dostatečně vysoko, aby světlo nesvítilo přímo do očí a byl dostatečně osvětlen celý prostor. Pro zajištění bezproblémového provozu doporučujeme zvolit osvětlení odolné vůči povětrnostním podmínkám s minimálním krytím IP54. Nezapomeňte na volbu barvy světla. Ideální je teplá bílá, která přispívá k příjemné atmosféře při večerním odpočinku. 

Venkovní LED světlo s pohybovým čidlem

Buď můžete osvětlení ovládat manuálně pomocí vypínače, nebo nainstalovat pohybové čidlo, které světlo rozsvítí za vás. Osvětlení venkovních prostor za pomocí pohybového čidla je skvělým způsobem, jak si vytvořit chytré osvětlení a zároveň ušetřit na nákladech za energie. Díky funkci rozlišení falešného pohybu se světlo nezapne při menších pohybech hmyzu nebo listí.

Na jaké parametry se zaměřit při výběru?

Co se týče parametrů, je vhodné se při výběru venkovního LED osvětlení na balkon či terasu zaměřit na následující vlastnosti:

  1. Svítivost: Tento parametr určuje intenzitu světla, měří se v lumenech (lm). Pro osvětlení parkoviště nebo cesty je potřeba větší svítivost kvůli lepší viditelnosti. Zatímco pro osvětlení balkonu nebo terasy se doporučuje nižší svítivost.
  2. Barva světla: Barva světla se měří v kelvinech (K) a ovlivňuje náladu a atmosféru dané oblasti. Pro osvětlení terasy a balkonu doporučujeme použít teplejší barvu světla mezi 2700-3000K. Tato teplota světla vytváří relaxační a příjemnou atmosféru a pocit pohody.
  3. Spotřeba energie: Důležité je zaměřit se na spotřebu energie a životnost osvětlení. LED světla jsou energeticky úsporná a vydrží svítit výrazně déle v porovnání s klasickými svítidly.
  4. Odolnost vůči povětrnostním podmínkám: Venkovní osvětlení je navrženo tak, aby odolalo nepříznivým povětrnostním vlivům, jako jsou déšť, sníh, mráz, prach nebo silný vítr.
  5. Úhel osvětlení: Je to úhel, pod kterým světlo svítí v dostatečné intenzitě. Správný výběr úhlu a kombinace osvětlení je důležitý pro dosažení dostatečného osvětlení prostoru a vytvoření příjemné atmosféry.

Nevíte si stále rady s výběrem venkovního LED osvětlení pro váš balkon či terasu? Neváhejte nás kontaktovat, poradíme vám.

Máte svůj návrh, nevíte však jak ho technicky realizovat? Napište nám! Pomůžeme Vám vytvořit Vaše vysněné LED osvětlení.

1. Dostanete skvělý nápad
Ale nevíte, jak ho technicky zrealizovat

2. Popište nám Váš nápad do kontaktního formuláře vpravo
Nechte nám na Vás kontakt, ať víme, kam zaslat odpověď.

3. Zdarma Vám poradíme s Vaším návrhem
Spolu s tím Vám zašleme i nabídku vhodných produktů.

4. Rozhodnete se, zda si koupíte naše produkty
Pokud Vám bude naše nabídka vyhovovat, vše si jednoduše objednáte.

5. Realizujete Váš nápad
Pošlete nám fotografii, jak se Vám povedla realizace osvětlení.

Položky označené * jsou povinné.

 
 
Vyplněním svého e-mailu a případně svého jména nám poskytujete vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho dotazu a k odpovědi na něj, kterou vám zašleme na zadaný e-mail. Současně budou předány poskytovateli systému evidence dotazů, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka pro odeslání komentáře k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.
lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.