Designové žárovky – co skrývají a kam se hodí?

Zpět do kategorie

Nemusíme si nalhávat, že klasické LED žárovky jsou typické poměrně konvenčním vzhledem. Jejich předností je hlavně úspora energie a dlouhá životnost. Jejich vzhledem se při výběru netrápíme, jelikož jsou většinou schované pod designovým prvkem světla nebo lampičky.

Jsou však světla, která odhalují i vzhled samotné žárovky a právě do těchto osvětlení se perfektně hodí retro žárovky, které dodají interiéru potřebný šmrnc. LED retro žárovky se podobají tradiční žárovce a mají viditelná vlákna. Vzhledem se snaží napodobit původní Edisonův originál a wolframové vlákno, proto jsou typické žlutou nebo teplou bílou barvou. I když najdete i jiné odstíny, ale velmi zřídka.

Vyšperkujte si retro LED žárovkami vzhled klasických i moderních světel. Hodí se perfektně do lampiček i lustrů.

Co se skrývá uvnitř designových žárovek?

Klasické LED žárovky skrývají ve svém nitru ploché LED čipy. U dekorativních žárovek výrobci využívají unikátní technologii filament složených z diod, které jsou uvnitř žárovky umístěny vertikálně.

Retro LED žárovky
Foto © Bru-nO, Pixabay, 2018

Zmíněná unikátní technologie je jedinečná v tom, že díky ní výrobci mohou uspořádat spoustu malých diod do jednoho LED vlákna.

Kam se hodí retro žárovky

Při pořizování designových žárovek musíte počítat s tím, že retro LED žárovka se stejným příkonem bude mít nižší intenzitu světla než klasická LED žárovka.

Vintage LED žárovky se hodí jako doplňkové světlo v interiérech, kde by běžné intenzivní světlo narušovalo vaše klidné chvilky pohody. Teplá bílá barva dekorativních žárovek je ideální pro obývací pokoj, ložnici i dětský pokoj. Příjemnou atmosféru také čím dál víc dokreslují i v restauracích a barech.

Z čeho můžete vybírat

Retro žárovek je na trhu celá řada. U nás můžete vybírat jen z žárovek s vylepšenou LED čip keramickou základnou, která lépe chladí a prodlužuje tak životnost žárovek.

Udělejte si to doma pěkné a pořiďte si designovou retro žárovku:

Ostatní filamentové LED žárovky:

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.